T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / TOMARZA - Dadaloğlu İlkokulu

15 temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri anma günü (Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır)

15 Temmuz gecesi, karanlık güçlerin el uzattığı iradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran, tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda "Türkiye´de darbe" deyimine de en büyük darbeyi vurmuş, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağını bütün dünyaya en güzel şekilde göstermiştir.

 

Bu bakımdan 15 Temmuz, yalnızca Türkiye´nin değil, dünyanın tarihine geçecek, Milli İrade Bayramı´dır. Bu süreçte, öncelikle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile hükümetimizin kararlığı halkımıza cesaret vermiştir.

 

Yine, darbeye kalkışanlara bir ağızdan karşı çıkan parti liderleri ile STK´larımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna teşekkür ediyoruz. Demokrasimize sahip çıkan necip milletimize, güvenlik güçlerimize, darbe girişimine destek vermeyen Ordu mensuplarımıza tek tek teşekkür ediyoruz.

Milli İradeyi korurken şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Askerle milleti karşı karşıya getirmek üzere bu ihanet tezgahını tasarlayan hainlerin tek tek temizlenmesini ve en ağır ve caydırıcı cezaları almasını bekliyoruz.

.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2015 - Güncelleme: 26.04.2023 16:03 - Görüntülenme: 1660
  Beğen | 0  kişi beğendi